«Για να φωτίζονται οι σκοτεινές πλευρές του εαυτού και να πορεύεται ο άνθρωπος προς την εσωτερική ελευθερία» – η ομιλία της Παρασκευής Κωστοπέτρου

Κατά τη εκδήλωση του περιοδικού ΚΕΛΑΙΝΩ στην Εταιρία Ελλήνων Λογοτεχνών, στις 03 Μαρτίου 2019, παρουσιάστηκαν τα ποιητικά έργα: 

«Εδώ θα είμαι» της κας Παρασκευής Κωστοπέτρου, υπεύθυνης του Ομίλου και των εκδόσεων Μέγας Σείριος,  

«Υποψία Πύρινη» της κας Βασιλικής Εργαζάκη, ποιήτριας και μέλους του Λογοτεχνικού μας Εργαστηρίου, και

- «Το δέλεαρ του άγριου βατόμουρου» της εκδότριας του περιοδικού ΚΕΛΑΙΝΩ και διακεκριμένης λογοτέχνιδας κας Παναγιώτας Ζαλώνη.

Στην ομιλία της, η κα Παρασκευή Κωστοπέτρου μοιράστηκε μαζί μας πώς ξεκίνησε να γράφει… «Για να φωτίζονται οι σκοτεινές πλευρές του εαυτού και να πορεύεται ο άνθρωπος προς την εσωτερική ελευθερία» 

Ευχαριστώ την κα Παναγιώτα Ζαλώνη, για τη διοργάνωση της εκδήλωσης.

Τον Πρόεδρο της Εταιρίας Ελλήνων Λογοτεχνών κ. Καρούσο για την τιμή να παρουσιάσει το βιβλίο μου,

την κα Φαίδρα Ζαμπαθά για τις απαγγελίες, την κα Λέτα Κουτσοχέρα για την μεγάλη τιμή να προλογίσει το βιβλίο μου και να χαιρετήσει σήμερα την εκδήλωση,

αλλά και όλους εσάς που μας τιμήσατε με την παρουσία σας.

Στο σημείο αυτό θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας, πώς ξεκίνησα να γράφω. Αλλά πριν από αυτό να σας πω ότι από νεαρή ηλικία αναζητούσα την αλήθεια και τη γνώση, αυτή που βοηθάει τον άνθρωπο να είναι καλά. Τυχαία, βέβαια τίποτε δεν είναι τυχαίο, έφθασα στον Όμιλο Εξυπηρετητών, μια σχολή σκέψης και πράξης. Ο Δημήτρης Κακαλίδης, ιδρυτής του Ομίλου, ποιητής και φιλόσοφος έγινε Δάσκαλός μου και μαθήτευσα κοντά του 12 χρόνια.

Θυμάμαι στα πρώτα – πρώτα μαθήματα που μου είχε πει: «Βούλα, εδώ δεν θα πούμε κάτι που δεν είναι γνωστό, εμείς όμως εδώ θα το κάνουμε πράξη.» Και ξεκίνησα την πράξη με την αποδοχή των όψεων της ζωής, με τη διεύρυνση του νου και της καρδιάς, με την εμβάθυνση για την κρυμμένη σοφία μέσα στο κάθε τι.

Κάποια στιγμή, δύσκολη για μένα, μου είπε πως έχω πολύ δυνατές ιδέες και να αρχίσω να γράφω ποίηση. Έβλεπε σε μένα μια μεγάλη δυνατότητα να γράψω ποίηση. Κάθε μέρα, καθώς πραγματεύομαι τα θέματα που με απασχολούν, να τα κάνω στίχους κι έτσι η δύναμη του νου θα γίνεται δημιουργία. Έτσι ξεκίνησα να γράφω. 

Ο Δάσκαλος έφυγε από κοντά μας το 1995. Έκτοτε, συνεχίζουμε το έργο του, με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους. Ένας από αυτούς είναι να ανοίγουμε δρόμους στην έκφραση και δημιουργία σε όσους έρχονται στον Όμιλο μέσω των τεχνών, κι επομένως και μέσω της ποίησης και της λογοτεχνίας! 

Για να φωτίζονται οι σκοτεινές πλευρές του εαυτού και να πορεύεται ο άνθρωπος προς την εσωτερική ελευθερία.

Παρασκευή Κωστοπέτρου

Διαβάστε περισσότερα:

Μοιραστείτε το

  • Facebook
  • Twitter
  • StumbleUpon
  • Digg
  • Delicious
  • LinkedIn
  • RSS
  • Add to favorites
  • Email