«Η ποίηση είναι μια τεράστια αγκαλιά» – Η παρουσίαση των βιβλίων μας σε εκδήλωση του λογοτεχνικού περιοδικού ΚΕΛΑΙΝΩ (03-03-2019)

«…Η ποίηση είναι μια τεράστια αγκαλιά. Μια αγκαλιά εκφρασμένη με λόγια »

Απόσπασμα από την ομιλία του Προέδρου του Ομίλου Εξυπηρετητών

Με την άνοιξη προ των πυλών και την Αθήνα Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου για το 2018-2019, το περιοδικό ΚΕΛΑΙΝΩ, γνωστό για την πολυετή πολιτιστική του προσφορά, διοργάνωσε το πρώτο Κυριακάτικο πρωινό του Μάρτη μια έξοχη βιβλιοπαρουσίαση των έργων: «Εδώ θα είμαι» της κας Π. Κωστοπέτρου, υπεύθυνης των εκδόσεων Μέγας Σείριος«Υποψία Πύρινη» της κας Βασιλικής Εργαζάκη, ποιήτριας και μέλους του Λογοτεχνικού μας Εργαστηρίου και «Το δέλεαρ του άγριου βατόμουρου» της εκδότριας του περιοδικού ΚΕΛΑΙΝΩ και διακεκριμένης λογοτέχνιδας κας Παναγιώτας Ζαλώνη.

Η εκδήλωση κυριολεκτικά έσφυζε από ζωή. Εκλεκτοί λογοτέχνες αλλά και φίλοι της τέχνης του λόγου βρέθηκαν στην αγκαλιά της ιστορικής Εταιρίας Ελλήνων Λογοτεχνών για να βιώσουν άλλες “τρεις αγκαλιές”, τόσες όσες και τα βιβλία που παρουσιάστηκαν.

Τα ονόματα των ομιλητών και των λογοτεχνών που απήγγειλαν εξαιρετικά σημαίνοντα για τον τόπο:

Κώστας Καρούσος, Λέτα Κουτσοχέρα, Θανάσης Φροντιστής, Μαριάννα Βλάχου-Καραμβάλη, Φαίδρα Ζαμπαθά-Παγουλάτου, Αικατερίνη Αλυσανδράτου, Κατερίνα Ντούγκα-Κοτοπούλου.

Οι ομιλίες εξαιρετικές, παρουσίασαν με απλότητα και καθαρότητα το βάθος των ποιημάτων, οι απαγγελίες με δυνατό παλμό έδωσαν πνοή στο Λόγο, οι παρουσίες εκλεκτών πνευματικών ανθρώπων στο κοινό εξίσου αξιόλογες.

Ευχαριστούμε θερμά για την τιμή που μας έκανε το περιοδικό ΚΕΛΑΙΝΩ καθώς και όλοι οι σπουδαίοι λογοτέχνες με την παρουσία και τα τόσο σημαντικά τους λόγια για τα βιβλια και για το συνολικότερο έργο μας στον Όμιλο πάνω στον πολιτισμό, τη λογοτεχνία και την κοινωνική προσφορά.

Το σίγουρο είναι πως επιβεβαίωσαν ακόμα μια φορά ότι περνώντας μέσα “από το δέλεαρ του άγριου βατόμουρου” για να γευτούμε τα όμορφα και τα άσχημα, γεννιέται μία “υποψία πύρινη” ότι είμαστε κάτι πέρα από τα πολύμορφα δρώμενα.

Και εκφράζοντας το ακλόνητο “Εδώ θα είμαι”, με τη συνειδητή συμμετοχή και σταθερή μας παρουσία, ενωνόμαστε με όλους και με όλα, βιώνοντας τη χαρά της ζωής, τη δημιουργία, τον ύμνο στο καθημερινό θαύμα, τη λύτρωση.

Και αυτό είναι Ποίηση!

 

Διαβάστε περισσότερα:

  • Δείτε στο κανάλι μας στο YouTube οπτικοποιημένο απόσπασμα από την ποιητική συλλογή της Π. Κωστοπέτρου «Εδώ Θα είμαι»:

Μοιραστείτε το

  • Facebook
  • Twitter
  • StumbleUpon
  • Digg
  • Delicious
  • LinkedIn
  • RSS
  • Add to favorites
  • Email