«Πρωτοβουλίες όπως η δική σας, είναι ουσιωδώς σπουδαίες θεραπευτικά και όχι μόνο ως απλή διασκέδαση…» – Ευχαριστήρια επιστολή από το Οικοτροφείο ΑΡΓΩ

Το πιο πολύτιμο δώρο για τα Χριστούγεννα δεν το βρήκαμε τυλιγμένο σε γιορτινό χαρτί με χρυσή κορδέλα κάτω από το δέντρο μας, αλλά μέσα στο… “κουτί” της ηλεκτρονικής μας αλληλογραφίας.

Είναι η επιστολή από το Οικοτροφείο «Αργώ» για την πρόσφατη παράστασή μας εκεί.

Η ευαισθησία που θα διαβάσετε σε τούτες τις γραμμές -δια στόματος του Διευθυντή του Οικοτροφείου- χωράει όλους εκείνους που ενδιαφέρονται για τον Άνθρωπο και αδιαφορώντας για τυχόν δυσκολίες, προσφέρουν με απλότητα και χωρίς διακρίσεις ανταποκρινόμενοι στην όποια ανάγκη.

Ευχαριστούμε από καρδιάς τον Διευθυντή του Οικοτροφείου ΑΡΓΩ για τα ζεστά λόγια του, τους ωφελούμενους και τους εργαζόμενους για την πάντα τόσο εγκάρδια υποδοχή!

Κάθε φορά γινόμαστε ένα. Μια μεγάλη ομάδα με μια καρδιά που χτυπά στον ίδιο χτύπο.

Καλή δύναμη στο έργο σας!

Καλά Χριστούγεννα σε όλους!

————————————————————————-

Προς Πνευματικό Κέντρο «Όμιλος Εξυπηρετητών», Υπόψη Κυρίας Ευαγγελίας Γκιώνη

Αξιότιμες Κυρίες, Αξιότιμοι Κύριοι,

Θέλουμε να σας εκφράσουμε την θερμή μας χαρά και εκτίμηση, για άλλη μία ανιδιοτελής και διασκεδαστική παράσταση που προσφέρατε στους Ωφελούμενους του Οικοτροφείου μας, στην Ανάβυσσο Αττικής.

Το Οικοτροφείο μας, εδώ και δώδεκα χρόνια χωρίς διακοπή, προσφέρει τις υπηρεσίες του σε 24 άτομα με μέση και βαριά νοητική υστέρηση. Όπως εύκολα γίνεται κατανοητό, σε ένα τέτοιο ίδρυμα όπου προσφέρει υπηρεσίες σε τόσα πολλά άτομα με τόσο βαριές νοητικές αναπηρίες, μία από τις μεγαλύτερες παρενέργειες της φροντίδας τους, είναι η ιδρυματοποίηση και η έκπτωση των κοινωνικών τους δεξιοτήτων.

Πρωτοβουλίες λοιπόν όπως η δική σας, είναι ουσιωδώς σπουδαίες θεραπευτικά και όχι μόνο ως απλή διασκέδαση. Προάγει την κοινωνικότητα και επιβραδύνει τον ιδρυματισμό, προάγοντας με αυτόν τον τρόπο την ευημερία τους. Σας ευχαριστούμε μιας και κάνετε ότι καλύτερο μπορείτε έτσι ώστε όχι μόνο να αναπτύξετε την κοινωνικότητά τους μέσα από την ανθρώπινη επαφή αλλά και τις γνωστικές τους ικανότητες και την φαντασία μέσα από την δραματοποίηση.

Ιδιαίτερα συγχαρητήρια θέλουμε να σας δώσουμε φέτος για την δομή του θέματος της παράστασής σας μιας και μπορούμε να πούμε ότι ταίριαζε σαν γάντι αυτή την περίοδο στον φορέα μας. Την χρονιά που πέρασε, μία ωφελούμενή μας ανέπτυξε ιδιαίτερα αυτό το πρόβλημα του «θέλω να γίνω…». Μία εβδομάδα ήθελε να γίνει χορεύτρια, τον επόμενο μήνα μαθηματικός, νοσηλεύτρια, καθηγήτρια κ.ο.κ. Μέσα από αυτό το άγχος της ανέπτυσσε και ζήλια, επιθετικότητα και ένα σωρό ακόμη δυσάρεστες ψυχοσωματικές εκδηλώσεις. Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε ακριβώς πόσο αντιλήφθηκε και συμμερίστηκε το μήνυμα που της περάσατε αλλά όντως ήταν σχεδόν «μεταφυσικό» το πόσο ταιριάξατε το μήνυμά σας με το συγκεκριμένο άγχος και τις ανάγκες της. Αυτό δείχνει πως δεν θέλετε απλά να προσφέρετε «κάτι», αλλά κατανοείτε τις ανάγκες του ακροατηρίου σας και προσφέρετε το μέγιστο δυνατό.

Σας ευχαριστούμε άλλη μία φορά για ότι κάνατε για τα «παιδιά μας». Σας ευχόμαστε να έχετε μία υγιής, ευτυχισμένη και δημιουργική χρονιά για εσάς, τις οικογένειες και τον Όμιλό σας.

Ο Διευθυντής του Οικοτροφείου και του Κέντρου Ημέρας

Χατζηπαρασκευάς Γιώργος

  • Διαβάστε περισσότερα:
Η θεατρική μας παράσταση στο ΟΙΚΟΤΡΟΦΕΙΟ “ΑΡΓΩ” – 15-12-2018
 

Μοιραστείτε το

  • Facebook
  • Twitter
  • StumbleUpon
  • Digg
  • Delicious
  • LinkedIn
  • RSS
  • Add to favorites
  • Email