«Αντίλαλος Λόγος…από το άπειρο στον κόσμο, από τον κόσμο στον άνθρωπο, από τον άνθρωπο εις εμαυτόν». Το ταξίδι ολοκληρώνεται. Μια ποιητική τριλογία του σύγχρονου Έλληνα ποιητή και φιλοσόφου Δημήτρη Κακαλίδη – 11/10/2018

Σε συνέχεια των επιτυχημένων εκδηλώσεών μας στο Hellenic Centre στο Λονδίνο, οι οποίες  έχουν προβληθεί και από τον τηλεοπτικό σταθμό HellenicTV, αυτόν τον Οκτώβρη διοργανώνουμε μια νέα εκδήλωση με τίτλο «Αντίλαλος Λόγος…από το άπειρο στον κόσμο, από τον κόσμο στον άνθρωπο, από τον άνθρωπο εις εμαυτόν». Το ταξίδι ολοκληρώνεται. Μια ποιητική τριλογία του σύγχρονου Έλληνα ποιητή και φιλοσόφου Δημήτρη Κακαλίδη.

Πρόκειται για την παρουσίαση του έργου «Λόγος ο Τρίτος,» που αποτελεί το τρίτο μέρος της ποιητικής τριλογίας του Δ. Κακαλίδη. Τα δύο προηγούμενα μέρη του «Ο Κεκρυμμένος Λωτός της Φανέρωσης» και «Εκπεσούσα Παράδεισος Ύλη Αγία» τα έχουμε ήδη παρουσιάσει τόσο στο Λονδίνο, στο Hellenic Centre, όσο και στην Ελλάδα, στην Εταιρεία Ελλήνων Λογοτεχνών και στο χώρο μας.

Μία ποιητική τριλογία, λοιπόν, τρεις σταθμοί στο ταξίδι του ανθρώπου, του κάθε ανθρώπου, όλης της ανθρωπότητας για να ανακαλύψει το μεγαλείο μέσα της και γύρω της.

Πρώτος σταθμός η αφήγηση του θαύματος της Δημιουργίας. Δεύτερος το σημείο όπου ολόκληρος ο υλικός κόσμος εξυψώνεται στην πραγματική, πνευματική του υπόσταση. Και ο τρίτος σταθμός, το ποιητικό έργο «Λόγος ο Τρίτος», στο οποίο αφιερώνεται η παρουσίαση αυτή. Εκεί όπου ο άνθρωπος περνά σε μια άλλη κατάσταση, βαθιά, εσωτερική, σταθερή. Εκεί που βλέπει ότι αυτός και η Φύση, αυτός και η Δημιουργία, αυτός και οι άλλοι Άνθρωποι, αυτός και η Ζωή είναι Ένα.

Ο πνευματικός κόσμος της χώρας έχει πει για το έργο αυτό «Για άλλη μια φορά αποθαυμάσαμε γοητευμένοι τον ολοφώτεινο και βαθυστόχαστο Λόγο του Ποιητή-Διανοητή. Μελετήσαμε με απορροφητική προσοχή το διαχρονικό του περιεχόμενο. Καταυγάζεται ολόκληρο από ένα υπέρλαμπρο και ζωογόνο φως ασύλληπτης πνευματικότητας και ομορφιάς.»

Η παρουσίαση θα γίνει σε αγγλικά και ελληνικά.

Ελεύθερη είσοδος.

Κρατήσεις στο 07960797435 ή στο info@omilos-eksipiretiton.gr

Σας περιμένουμε!

   

Διαβάστε περισσότερα:

byzantine-12-10-18-slider Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 11 Οκτωβρίου 2018 αλλά στις 12 Οκτωβρίου 2018 σας περιμένουμε επίσης στο Morley College για μια εκδήλωση με θέμα: «Βυζαντινή Μουσική: Μια ωδή στον Θεό και η πορεία της στον χρόνο».

Δείτε τις προηγούμενες εκδηλώσεις μας:

29 Σεπτεμβρίου 2017, 19:15, Hellenic Centre, Λονδίνο. Η εκδήλωσή μας ξεκινάει, η Ποίηση και ο Λόγος πρωταγωνιστές και… «Τραγουδώ. Ενέχομαι των ασμάτων, λόγος και ποίηση, σοφία και πηλός.»
Εντυπωσιασμένο το κοινό από την εκδήλωσή μας στο Hellenic Centre στο Λονδίνο «Επέκεινα της γης, επέκεινα του νου, επέκεινα του μύθου, ιστορία πραγματική» – 23/09/2016
Η εκδήλωσή μας στο Hellenic Centre «The Wisdom of the Poem» – 18/09/2015

   

Μοιραστείτε το

  • Facebook
  • Twitter
  • StumbleUpon
  • Digg
  • Delicious
  • LinkedIn
  • RSS
  • Add to favorites
  • Email