Εμβάθυνση στην Ποίηση-Λογοτεχνία

Μέσα σε όλα τα δρώμενα και τις καταστάσεις της ζωής, μέσα σε ό,τι λέγεται και γράφεται, σε ό,τι βιώνει ο κάθε άνθρωπος ενυπάρχει μια ουσία, ένα νόημα που όταν βγει στο φως, συνειδητοποιούμε μια άλλη διάσταση των πραγμάτων.

Γιατί τα πράγματα δεν είναι μόνο μαύρο και άσπρο, μπορεί να είναι και πολλά χρώματα ταυτόχρονα, ανάλογα με τι μάτια θα τα κοιτάξουμε. Το κάθε τι μέσα στη ζωή μπορεί να κρύβει πολλά χρώματα ακόμα κι αν δεν φαίνονται με την πρώτη ματιά, πολλά σύμβολα και διάφορα νοήματα που, μόνο εάν εμβαθύνουμε πραγματικά σε αυτά, θα μπορέσουμε να τα δούμε.

Μέσα από τις τέχνες, ο άνθρωπος εξωτερικεύει ό,τι αισθάνεται και βιώνει, ό,τι τον απασχολεί, ό,τι ζει. Εκφράζει όμως ο κάθε δημιουργός- ασυνείδητα πολλές φορές- μέσα από τα σύμβολα που χρησιμοποιεί και αλήθειες πανανθρώπινες, πιο βαθιές, για την ανθρώπινη φύση. Η εμβάθυνση στις Τέχνες είναι ένας απλός τρόπος να ανακαλύψουμε τα νοήματα και τη σοφία, που ο άνθρωπος εκφράζοντας την ψυχή του και τον εσωτερικό του κόσμο αποτυπώνει στα έργα τέχνης εδώ και χιλιάδες χρόνια ακόμα και από τις πρώτες τοιχογραφίες.

Η ζωγραφική, teatro, Θεραπεία στο χώρο μας, poesia, literatura, ο κινηματογράφος κτλ έχουν πολλά να μας διδάξουν, αν απλά δούμε προσεκτικά, αν διαβάσουμε πίσω από τα σύμβολα και εμβαθύνουμε με ενδιαφέρον για να αναδυθεί το πραγματικό μεγαλείο του κάθε έργου.

Particular, ο ιδρυτής του Ομίλου, Dimitris Kakalidis, ποιητής και φιλόσοφος, δίδαξε έναν νέο τρόπο προσέγγισης και ανάλυσης της ποίησης και της λογοτεχνίας, ο οποίος φέρνει στην επιφάνεια κρυμμένα νοήματα και αλλάζει τον τρόπο που θεωρούσαμε την τέχνη του λόγου ως τώρα. 

Και επειδή τα γραπτά μένουν, και οι έλληνες συγγραφείς έχουν πολλά να προσφέρουν, ο Δ. Κακαλίδης συνέγραψε δύο τόμους ανάλυσης ποιημάτων και διηγημάτων, με τίτλο spiritualhealing.gr και Αίτηση για Θεραπεία όπου αναλύονται 100 Το Θεραπευτικό Τμήμα 36 διηγήματα.

Το Θεραπευτικό Τμήμα, Θεραπεία στο χώρο μας, και ως τρόπος εμβάθυνσης μπορεί να προεκταθεί και σε άλλες μορφές τέχνης, μα και σε ολόκληρη τη Ζωή με τις διάφορες όψεις, Αίτηση για Θεραπεία.

Ο τρόπος αυτός σκέψης αναδύει το βαθύτερο νόημα κάθε λογοτεχνικού έργου, κάθε κατάστασης και αποκαλύπτει το άπειρο μέσα στο περιορισμένο ανάγοντας κάθε έννοια και σύμβολο στην οντολογική του υπόσταση. Το Θεραπευτικό Τμήμα, το ανθρώπινο Η Πνευματική Θεραπείαtr_28" data-token="z4TOv869IM68zrnOus-Bz4zOus6_z4POvM6_IM68zrUgz4TOvyDOvM6xzrrPgc-MzrrOv8-DzrzOvyDOus6xzrkgzr_OtM63zrPOtc6vIM-Ezr_OvSDOrM69zrjPgc-Jz4DOvyDPg8-EzrcgzrzOtc6zzrHOu8-Nz4TOtc-BzrcgzpPOvc-Oz4POtyDPhM6_z4UgzpXOsc-Fz4TOv8-N" data-source="">τον μικρόκοσμο με το μακρόκοσμο και οδηγεί τον άνθρωπο στη μεγαλύτερη Γνώση του Εαυτού. «Μέθοδο Κακαλίδη» την έχουν αποκαλέσει πνευματικοί άνθρωποι της χώρας και την έχουν χαρακτηρίσει ως «ξεκίνημα μιας νέας φιλολογικής σχολής» και «μοναδική πνευματική πρωτιά».

Αυτό τον μοναδικό τρόπο εμβάθυνσης είχαμε την χαρά να τον παρουσιάσουμε για πρώτη φορά διεθνώς στην επιστημονική κοινότητα στο 7Θεραπεία στο χώρο μας του ακαδημαϊκού φορέα Atiner (Athens Institute forEducation and Reaserach).

Em seguida, η εργασία μας δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό Αίτηση για Θεραπεία, Η Πνευματική Θεραπεία (Το Θεραπευτικό Τμήμα) Θεραπεία στο χώρο μας (Αίτηση για Θεραπεία) spiritualhealing.gr.

Περισσότερες λεπτομέρειες για το πώς γίνεται η εμβάθυνση στην Ποίηση και τη Λογοτεχνία θα βρείτε aqui.

spiritualhealing.gr, σύμφωνα με τη μέθοδο αυτή, είναι η συνεχής και αδιάρρηκτη σχέση μεταξύ Ανθρώπου–Ανθρωπότητας–Οντότητας και η εσωτερική θέση ότι κάθε άνθρωπος, Θεραπεία στο χώρο μας, είναι ήδη ένα ολοκληρωμένο Ον του οποίου το πνεύμα εκφράζεται μέσα από κάΤο Θεραπευτικό ΤΗ Πνευματική Θεραπείαική του φύση.

Σε όλα, μικρό-μεγάλο, Αίτηση για Θεραπεία, spiritualhealing.gr, ΟΙ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΑΣ. Η Πνευματική Θεραπεία, τα ένστικτα, οι επιθυμίες, o lado escurΤο Θεραπευτικό ΤμήμαonΘεραπεία στο χώρο μαςológicos e deve ser transformada em conhecimento e amor para revelar sua natureza ontológica.

Τις περισσότερες φορές η ανάλυση ενός ποιήματος γίνεται σε τρία επίπεδα, spiritualhealing.gr, για να φανεί η δυνατότητα του ανθρώπου και το πέρασμα που οδηγεί το μικρό περιορισμένο εαυτό του στον άπειρο συμπαντικό Εαυτό. Στο Α-επίπεδο η ανάλυση επικεντρώνεται σε ό,τι συμβαίνει μέσα στον άνθρωπο, στο Β-επίπεδο η ανάλυση επικεντρώνεται σε ό,Θεραπεία στο χώρο μας, ενώ στο Γ-επίπεδο η ανάλυση επικεντρώνεται σε ό,Αίτηση για Θεραπεία Θεραπευτικό Τμήμα

Στην πορεία της η ανάλυση αποσυμβολίζει τις έννοιες, Αίτηση για Θεραπεία, spiritualhealing.gr, ΟΙ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΑΣ, idéias, ανάγοντας την έννοια της κάθε λέξης σε ένα πνευματικό ταξίδι μέσα σ’ όλες τις πλευρές της ανθρώπινης εμπειρίας. Ο Δ. Κακαλίδης «παίζει» με τα σύμβολα και τους αριθμούς, αποκρυπτογραφεί το κρυμμένο νόημα του Λόγου, μετασχηματίζοντας την κάθε λογοτεχνική εικόνα σε μια Οδύσσεια της εμπειρίας ολόκληρης της ανθρωπότητας. Exibe a unificação dos opostos forças dentro do homem e sua incapacidade de unificar causa problemas coexistentes e pára o funcionamento do. Εξισώνει την ύλη με το πνεύμα, υποστηρίζοντας ότι: αφού όλη η δημιουργία είναι πνευματική και αφού τα πάντα εμπεριέχουν το πνεύμα,Η Πνευματική ΘεραπείαΤο Θεραπευτικό ΤμήμαΘεραπεία στο χώρο μας

Η μέθοδος αυτή συνθέτει αρχαιοελληνικές σχολές σκέψης όπως η αριθμολογία του Πυθαγόρα, Το Θεραπευτικό Τμήμα, Heráclito comando para o fluxo perpétuo, η ιδέα του Πλάτωνα ότι οι ιδέες είναι αριθμοί και η μαιευτΗ Πνευματική Θεραπεία

Με παραδείγματα από την επιστήμη, την ιστορία, τη μυθολογία, την τεχνολογία, εμπεδώνεται κάθε ανάλυση, ΟΙ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΑΣ, να εμβαθύνει στις ιδέες και να πειστεί πως είναι ένα ολοκληρωμένο Ον. Να αφυπνιστεί η συνείδησή του και καταλύοντας τους περιορισμούς, τους φόβους και τις δυσκολίες του, να οδηγηθεί από τον μικρό περιορισμένο του εαυτό στον άπειρο Εαυτό, στο μεγαλείο της εσωτερικής ελευθερίας του. Στην καθαρή πηγΤο Θεραπευτικό ΤμήμαΘεραπεία στο χώρο μαςlhealing.grΑίτηση για ΘεραπείαΗ Πνευματική Θεραπεία


Σχετικά βίντεο:

Ação

  • Facebook
  • Twitter
  • StumbleUpon
  • Digg
  • Delicious
  • LinkedIn
  • RSS
  • Add to favorites
  • Email