Διαλογιστική Χαλάρωση και Δημιουργικός Διαλογισμός


Ακολουθείστε μας στο SoundCloud και βρείτε δωρεάν χαλαρώσεις και διαλογισμούς μας

Σώμα-συναισθήματα-σκέψεις. Και ένα τεράστιο δυναμικό ενέργειας να ρέει μέσα στο καθένα και από το ένα στο άλλο διαρκώς. Και εμείς μέσα στην καθημερινότητα μία να φορτιζόμαστε συναισθηματικά, μία να σκεφτόμαστε με μεγάλη ένταση ή να καταπονούμε το σώμα μας. Η χαλάρωση είναι στην πραγματικότητα η εξισορρόπηση αυτού του δυναμικού ενέργειας μέσα στο σώμα, τα συναισθήματα και τις σκέψεις μας. Έτσι, το σώμα αναζωογονείται, τα συναισθήματα ηρεμούν, ο νους καθαρίζει. 

Είτε γίνεται το πρωί για να ξεκινήσουμε με ζωντάνια τις όποιες εργασίες έχουμε είτε κατά τη διάρκεια της μέρας για να ανανεωθούμε και να ισορροπούμε τις εντάσεις είτε το βράδυ πριν κοιμηθούμε για να φέρουμε ηρεμία μέσα μας, η χαλάρωση είναι μια απλή μέθοδος με άμεσα αποτελέσματα για να φύγει η όποια φόρτιση και να έρθει ευεξία. Συγχρόνως, είναι το πρώτο και βασικό στάδιο για να εμβαθύνουμε στον Εαυτό με τον διαλογισμό. 

Σε μια Σχολή Σκέψης και Πράξης όπως ο Όμιλος δεν θα μπορούσαμε παρά να κάνουμε δημιουργικό διαλογισμό. Τι σημαίνει όμως αυτό; 

Διαλογισμός είναι η Τέχνη της Ένωσης. Ένωση με τις άπειρες δυνατότητες που υπάρχουν μέσα μας, με τους άλλους ανθρώπους, με την ίδια τη ζωή. Στην πιο απλή αλλά εξίσου σημαντική του εκδοχή, μπορούμε να εξετάσουμε οποιοδήποτε θέμα μας απασχολεί σφαιρικά και με καθαρότητα. Έτσι, αφού βλέπουμε όλες τις πλευρές του, μπορούμε να δούμε συγχρόνως τις λύσεις και τις απαντήσεις που ψάχνουμε.

Αυτό μας ανοίγει άλλους δρόμους, αφού τελικά αποκαλύπτεται ότι δεν υπάρχουν αδιέξοδα. Καθώς προχωράμε και εμβαθύνουμε περισσότερο με τον διαλογισμό, έρχεται η αποκάλυψη της πιο ουσιαστικής γνώσης: ότι είμαστε πολύ περισσότερα από όσα νομίζουμε για τον εαυτό μας. Απελευθερωνόμαστε από τα δεσμά του «δεν μπορώ» και «δεν γίνεται» και μας αποκαλύπτεται η δύναμη και η άπειρη δυνατότητα που ήδη υπάρχει μέσα μας.

Αλλά μιλάμε για δημιουργικό διαλογισμό. Δηλαδή για πράξη. Γιατί τι νόημα έχει απλά να συνειδητοποιήσεις κάτι, εάν δεν το κάνεις πράξη στην καθημερινή ζωή; Δημιουργούμε λοιπόν οι ίδιοι τη ζωή μας πολύ απλά βάζοντας σε εφαρμογή αυτά που βιώνουμε και συνειδητοποιούμε την ώρα του διαλογισμού. Γιατί δεν είναι δημιουργία να βιώνεις και να μεταφέρεις τη χαρά; Δεν είναι δημιουργία να απλώνεις μέσα σου και γύρω σου την ισορροπία, την εσωτερική ελευθερία, την πίστη ότι κάθε πρόβλημα μπορεί να ξεπεραστεί; 

Και τελικά… τι άλλο είναι ο διαλογισμός από ολόκληρη τη ζωή και τι άλλο είναι ο δημιουργικός διαλογισμός από το να πραγματώνεις και να βιώνεις τη χαρά της δημιουργίας κάθε δευτερόλεπτο!


Επικοινωνήστε μαζί μας:
 Σαρανταπόρου 9, Πατήσια, Τ.Κ. 111 44, Αθήνα (σταθμός ΗΣΑΠ Αγ. Ελευθέριος)
 210 2015194
 info@omilos-eksipiretiton.gr

Ώρες λειτουργίας: 11:00-14:00 (Δευτέρα-Παρασκευή) και 18:00-22:00 (Δευτέρα-Κυριακή)

Μοιραστείτε το

  • Facebook
  • Twitter
  • StumbleUpon
  • Digg
  • Delicious
  • LinkedIn
  • RSS
  • Add to favorites
  • Email