Ένα τριήμερο πνευματικότητας (Λονδίνο, 07-09 Ιουνίου 2019)

Γεμάτες οι μέρες μας στο Λονδίνο και στο Women + Health, ένα κέντρο υγείας μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, όπου για τρεις μέρες πραγματοποιήσαμε ραντεβού για Πνευματική Θεραπεία, ομάδες διαλογισμού, χαλάρωσης και ελεύθερης συζήτησης καθώς και προσωπικά ραντεβού με τους εξυπηρετούμενους του κέντρου.

Για άλλη μια φορά όλα τα ραντεβου ήταν κλεισμένα, ο χώρος γέμισε τόσο με γνώριμα όσο και με πάρα πολλά νέα άτομα και το ενδιαφέρον του κόσμου ήταν αμείωτο για την δράση και το έργο μας. Με παραπάνω ραντεβού για θεραπεία από τα προγραμματισμένα και πολύωρες συζητήσεις στις ομάδες αλλά και σε προσωπικό επίπεδο, ανταποκριθήκαμε από καρδιάς στα αιτήματα και την ανάγκη.

Καθημερινές ήταν και οι συναντήσεις μας με τα μέλη της ομάδας μελέτης εαυτού στο Λονδίνο, τόσο σε ομαδική βάση, όσο και σε προσωπικά ραντεβού.

Τα λόγια του Πρόεδρου του Ομίλου, κου Α. Δρίτσα, για την Οντότητα που ενυπάρχει σε κάθε άνθρωπο, άγγιξαν βαθιά όλους:

“Είναι σημαντικό να γνωρίσουμε ποιοί είμαστε. Δεν είμαστε μόνο σάρκα και κόκκαλα, με μερικά συναισθήματα και σκέψεις.

Μέσα μας υπάρχει η Οντότητα, η άπειρη δυνατότητα να είμαστε καλά, όλο το Σύμπαν.

Σ’ αυτό μαθητεύουμε στον Όμιλο, ότι η Οντότητα υπάρχει μέσα μας, και όμοια στους άλλους. Και ότι όλοι οι άνθρωποι είναι μέσα μας.

Πνευματικός άνθρωπος είναι όποιος έχει συνειδητοποιήσει και βιώσει αυτό, ότι σ’ αυτόν ενυπάρχει η Οντότητα.

Είναι αυτή η γνώση και η συνειδητοποίηση της Οντότητας μέσα μας, που μας χαρίζει δύναμη και αρμονία.

Που μας κάνει να είμαστε καλά…”

Ακολούθησαν πρακτικά παραδείγματα και συζητήσεις πάνω στο συγκεκριμένο θέμα. Οι εμπειρίες μελών της ομάδας μα και ανθρώπων που για πρώτη φορά γνωριζόμασταν, από την απλή εφαρμογή του στην καθημερινότητά τους ειναι κάτι παραπάνω από αποκαλυπτικές:

“Με την πρακτική εφαρμογή όλων όσων μας είπατε, ένιωσα να ηρεμώ και να ισορροπούν τα συναισθηματά μου”

“Μετά το πρωινό ξύπνημα και κάνοντας πράξη όσα είπαμε στην ομάδα, ήμουν σε εγρήγορση και γεμάτη ενέργεια για την υπόλοιπη μέρα”

“Κι εγώ ξύπνησα το πρωί νωρίτερα απ’ ότι συνήθως και χωρίς καμία διάθεση να ξαναπέσω για ύπνο, όπως συνήθως. Ήμουν δραστήρια και έκανα πράγματα που ανέβαλα καιρό τώρα. Ένιωθα ότι υπήρχε ένα συνεχές ρεύμα ενέργειας που με βοηθούσε να πραγματώνω συνέχεια.”

«Όταν γύρισα σπίτι, κατάλαβα ότι συζυγός μου ήταν κουρασμένος. Εφαρμόζοντας αυτά που είπαμε στην ομάδα, συνειδητοποίησα ότι η Οντότητα υπήρχε επίσης μέσα του. Τότε πήγα και τον φίλησα και τον ρώτησα πως αισθανόταν. Μου απάντησε ότι ήταν πολύ καλύτερα.”

“Μέχρι τώρα νόμιζα ότι η Οντότητα ήταν κάτι έξω και μακριά από μένα. Τώρα όμως, εφαρμόζοντας όσα μας είπατε, συνειδητοποίησα ότι είναι κάτι που υπάρχει ζωντανό μέσα μου.”

Μοιραστείτε το

  • Facebook
  • Twitter
  • StumbleUpon
  • Digg
  • Delicious
  • LinkedIn
  • RSS
  • Add to favorites
  • Email