Θεραπεία στο χώρο μας, Η Πνευματική Θεραπεία – Το Θεραπευτικό Τμήμα

Αγαπητοί φίλοι στον Όμιλο,

Η Πνευματική Θεραπεία, Το Θεραπευτικό Τμήμα- πόσο θετική επίδραση είχε στην πίεση του αίματος μου.

Ήμουν αποφασισμένη να έρθω στο σεμινάριο φέτος, μιας και τα προηγούμενα χρόνια δεν μπορούσα λόγω της αιμοκάθαρσης. Τώρα, λίγο καιρό μετά την μεταμόσχευση νεφρού, δεν εξαρτώμαι από το μηχάνημα αιμοκάθαρσης και αισθανόμουν δυνατή να κάνω το ταξίδι στην Αθήνα και μετά στο ξενοδοχείο στα βουνά, και είμαι τόσο χαρούμενη που το τόλμησα….

… Πριν το ταξίδι μου, πέρασα ένα χρονικό διάστημα μεγάλου άγχους που αφορούσε κυρίως τη δουλειά και γενικότερα τον τρόπο ζωής στο Λονδίνο. Όταν έφτασα στην Αθήνα ήμουν εξαντλημένη, αλλά με υποδέχτηκαν τα μέλη του Ομίλου στο αεροδρόμιο και είχαν την καλοσύνη να με πάνε στο ξενοδοχείο μου και να με φροντίσουν με τόση ευγένεια και στοργή σε όλο το ταξίδισας ευχαριστώ τόσο πολύ όλους.

Στην Αθήνα ήμουν τόσο ενθουσιασμένη και χαρούμενη που βρέθηκα στον χώρο του Ομίλου και συναντήθηκα με όλους. Ο καθένας τους ήταν τόσο θερμός και φιλόξενος απέναντί μου, ώστε παρόλη την κούραση μου, ένιωσα την ψυχή μου να αφυπνίζεται. Μετά από μερικές μέρες στην Αθήνα ήμασταν έτοιμοι να πάμε στο χειμερινό θέρετρο στα βουνά για το σεμινάριο….

… Βρήκα χαλαρωτικό το να μετέχω στον καθημερινό διαλογισμό μετά το πρωινό καθώς και στις συζητήσεις και τον διαλογισμό το απόγευμα. Κατά την διάρκεια του διαλογισμού αισθάνθηκα γαλήνη, το άγχος και η εξάντληση έφευγε σιγα σιγά και ένιωθα την ηρεμία και την αποδοχή από τον καθένα στο δωμάτιο. Πήρα πολλές αγκαλιές, αισθάνθηκα τη ζεστασιά και την φροντίδα από όλους και σε ανταπόδοση ένιωσα μια βαθιά αίσθηση φροντίδας και αγάπης για τον καθένα εκεί. Αισθάνθηκα απλά ότι με φρόντιζαν με έναν τρόπο που είχα να νιώσω πολύ καιρό.

Όταν επέστρεψα στο Λονδίνο, παρατήρησα κάτι που δεν περίμενα. Πρώτα απ’ όλα η αίσθηση ηρεμίας και γαλήνης που ανέπτυξα με όλους στο σεμινάριο, έμεινε μέσα μου για αρκετές εβδομάδες. Κατάφερνα να χειρίζομαι αποτελεσματικά αγχώδεις καταστάσεις χωρίς να αισθάνομαι πίεση, μπορούσα να αποδέχομαι άτομα στον εργασιακό μου χώρο με τα οποία είχα συγκρούσεις παλιότερα, αλλά το καταπληκτικότερο όλων ήταν ότι όταν μετρούσα την πίεση μου σε ποικίλες περιπτώσεις, παρατηρούσα ότι είχε κατέβει σε φυσιολογικά επίπεδα και δεν χρειαζόταν να παίρνω τα χάπια που την ρυθμίζουν για 10 μέρες περίπου.

Μερικοί ίσως να πουν ότι η αλλαγή στην πίεση μου οφειλόταν στην αλλαγή του κλίματος και της βαρομετρικής πίεσης λόγω του υψομέτρου στα βουνά. Αλλά στην πραγματικότητα, δεν ήταν αρκετό το χρονικό διάστημα στα βουνά ώστε να έχει αυτό το αποτέλεσμα.

Είμαι σίγουρη ότι τα φυσιολογικά επίπεδα στην πίεσή μου ήταν αποτέλεσμα του διαλογισμού, calmer, του καθαρού αέρα και της αίσθησης φροντίδας και τελικά λόγω της απελευθέρωσης και εκτόνωσης του άγχους και του γεγονότος ότι ήμουν μαζί με τόσο υπέροχους πνευματικούς ανθρώπους.

Γι’ αυτό το λόγο σας ευχαριστώ! ήταν μια συγκλονιστική πνευματική εμπειρία και χαίρομαι που τα κατάφερα να έρθω.

Janvier 2019

S. N.

Part

  • Facebook
  • Twitter
  • StumbleUpon
  • Digg
  • Delicious
  • LinkedIn
  • RSS
  • Add to favorites
  • Email