Η γιορτή μας για το 2018

H γιορτή μας για το καλωσόρισμα του νέου έτους «είχε τα πάντα», όπως μας είπε κάποιος από τους μικρούς μας φίλους.

Είχε την ομιλία του Προέδρου του Ομίλου, k. Ανδρέα Δρίτσα, που αποτελεί έμπνευση και πυξίδα για την χρονιά που μόλις ξεκίνησε:

«…πιστεύουμε ότι μέσα από τις ομάδες, μέσα από το να λειτουργείς σε μια ομάδα, να γίνεσαι η ομάδα, μαθαίνεις να ανακαλύπτεις το εύρος του πνεύματος… Πνευματικό πεδίο είναι αυτό το οποίο αποδεικνύεται μέσα από τη λειτουργία της ομάδας γιατί απλωνόμενος ο ένας μέσα σε μία ομάδα μαθαίνει να αποδέχεται τους άλλους, να αγαπάει τους άλλους, μαθαίνει να ενώνεται. Μαθαίνει να είναι οι άλλοι. Μαθαίνουμε να βγαίνουμε από τον περιορισμένο εαυτό και να λειτουργούμε πιο συνειδητά, πιο ολοκληρωμένα.

Ας επιλέξουμε λοιπόν για αυτή τη χρονιά να λειτουργήσουμε μέσα από δύναμη, μέσα από ένωση, μέσα από ομάδα. Γιατί αυτό έχει ανάγκη η ανθρωπότητα, αυτό έχουμε ανάγκη κι εμείς, αυτό έχει ανάγκη η χώρα μας, αυτό πρέπει να γίνει …Ας περάσουμε στην ενοποίηση των πραγμάτων που είναι η πραγματική δύναμη. Νομίζω ότι αυτό αποδεικνύει ο Όμιλος και αυτό πρέπει να αποδεικνύουμε κάθε μέρα. Αυτό μας δίδαξε ο Δάσκαλος, αυτό κάνουμε κάθε μέρα και αυτό πρέπει να είναι εκείνο που θα δουλέψουμε αυτή τη χρονιά που μας έρχεται. Σας εύχομαι πάλι Χρόνια Πολλά, δημιουργικά».

Είχε πολύ κόσμο, μέλη και φίλους του Ομίλου, που έφεραν μαζί τους αγάπη και καλή διάθεση που ζέσταναν την ατμόσφαιρα.

Είχε τους εκλεκτούς λογοτέχνες και ποιητές που μας τίμησαν για μια ακόμα φορά με την παρουσία τους και τα καλά τους λόγια:

«Να είστε πάντα, και του χρόνου, τόσο αποδοτικοί και τόσο καλοί και ακόμα καλύτεροι αν μπορείτε. Αν και δεν νομίζω ότι υπάρχει τίποτα πιο ψηλά να κατακτήσετε, έχετε κατακτήσει το Έβερεστ. Και να είμαστε καλά και εμείς να ερχόμαστε να σας καμαρώνουμε.»

Παναγιώτα Χριστοπούλου Ζαλώνη, λογοτέχνης-εκδότρια λογοτεχνικού περιοδικού

Είχε το βίντεο μας, που κάθε φορά όλοι περιμένουν να απολαύσουν, με ανασκόπηση της χρονιάς που πέρασε για όλα όσα δημιουργήσαμε.

Είχε χιονόνερο γιατί βρισκόμαστε στην καρδιά του Γενάρη.

Είχε και παιδάκια πολλά, που περίμεναν με ανυπομονησία τoν Άγιο Βασίλη και τον σκανταλιάρη Βοηθό του να αδειάσουν τους σάκους τους.

Είχε απλόχερη προσφορά από εδέσματα ετοιμασμένα με φροντίδα από τον καθένα, που γέμισαν τον μπουφέ και τις …καρδιές μας.

Και βασιλόπιτα με φλουρί είχε με δώρο συμβολικό.

Μα πάνω από όλα είχε τη θέση της εμπιστοσύνης στη δυνατότητα του κάθε ανθρώπου να είναι καλά και της πίστης ότι «όλα θα πάνε καλά» γιατί πολύ απλά μπορούμε να τα κάνουμε καλά.

Quota

  • Facebook
  • Twitter
  • StumbleUpon
  • Digg
  • Delicious
  • LinkedIn
  • RSS
  • Add to favorites
  • Email