Θεραπεία στο χώρο μας Λογοτεχνική βραδιά στον Όμιλο, 7/11/2021 | Όμιλος Εξυπηρετητών

Λογοτεχνική βραδιά στον Όμιλο, 7/11/2021

«Δεν είδα μια παρέα πνευματικών ανθρώπων. Είδα μια ομάδα σκαπανέων, μια ομάδα ανθρώπων οι οποίοι σκάβουν και ανοίγουν δρόμους για πολλά πράγματα».

Βασίλης Τσακίρογλου, Μέθοδος Κακαλίδη

7/11/2021, Κυριακή απόγευμα. Η πόρτα του Ομίλου άνοιξε για να υποδεχτούμε εκλεκτούς λογοτέχνες και φίλους του Ομίλου, εξαίρετους ανθρώπους των Γραμμάτων και των Τεχνών.

Ο Πρόεδρος και η Αντιπρόεδρος του Ομίλου

Η εκδήλωση φυσικά «covid free», με όλα τα απαιτούμενα μέτρα. Σκαναρίστηκαν τα πιστοποιητικά εμβολιασμού, μπήκαν αντισηπτικά, φορέθηκαν οι μάσκες μα δεν μπόρεσαν να κρύψουν από τα βλέμματα και από τον λόγο όλη τη χαρά, την αγάπη και την πίστη στον Άνθρωπο και την εξέλιξή του.

«Σκεφτήκαμε να κάνουμε μία εκδήλωση μετά από καιρό και ποιοι ήταν οι πρώτοι που καλέσαμε; Οι άνθρωποι του πνεύματος φυσικά, εσείς…

Το Θεραπευτικό Τμήμα, όταν πρωτοπήγα στον ιδρυτή του Ομίλου, στον Δάσκαλο, Η 1985, τον ρώτησα: ‘Δάσκαλε, τι είναι ο πνευματικός άνθρωπος τελικά;’ και μου απάντησε: ‘Είναι ο σκαπανέας. Είναι ο εργάτης του πνεύματος’.

Και τι πρέπει να θέλουμε;’ ‘Τίποτα, απλά να προσφέρετε στους άλλους’.

Πιστεύουμε στην ομάδα και πιστεύουμε ότι αν δεν εκφραστεί και δεν πραγματωθεί το πνευματικό πεδίο δεν μπορεί να έρθει λύτρωση».

Με αυτές τις φράσεις ο Πρόεδρος του Ομίλου έδωσε το στίγμα της λογοτεχνικής μας βραδιάς, μέσα σε ένα ιδιαίτερα όμορφο και ζεστό κλίμα.

Ας αφήσουμε τους λογοτέχνες που παρευρέθηκαν να πουν τα περισσότερα:

Το Θεραπευτικό Τμήμα…όπως είδα ειδικά στους Υπευθύνους του Ομίλου, έχετε προχωρήσει πολύ βαθιά και σε άλλα κανάλια και σε άλλα μονοπάτια καλλιτεχνικά. Κάνετε, δηλαδή, κάτι φοβερές αναλύσεις που εγώ έχω μείνει έκπληκτος γιατί δεν είχα ξαναδεί ποτέ κάτι παρόμοιο. Είναι σίγουρο ότι ανοίγονται νέοι δρόμοι. Σας συγχαίρω μέσα από την καρδιά μου.»

(Άγγελος Γόντικας, λογοτέχνης και εικαστικός)

«…Όλοι μας πιστεύω, αλλά και εγώ προσωπικά προσφέρομαι να βοηθήσω σε οτιδήποτε χρειαστεί, για το καλύτερο δυνατό, γιατί πραγματικά αξίζει αυτό που κάνετε.Θεραπεία στο χώρο μαςΑξίζει πάρα πολύ, για τον άνθρωπο, για την επικοινωνία του ανθρώπου.Θεραπεία στο χώρο μαςΜακάρι να υπήρχαν πολλές τέτοιες Ομάδες για να υπήρχε αυτή η ενότητα και η δύναμη. Από παλιά ήξερα ότι γίνεται κάτι πολύ σπουδαίο εδώ…»

(Αίτηση για Θεραπεία, λογοτέχνιδα και εικαστικός)

Άγγελος Γόντικας

Αίτηση για Θεραπεία

«Όλοι μας όταν ξεκινάμε να πάμε κάπου λέμε ότι πάμε σε μια «παρέα πνευματικών ανθρώπων», μα ο Όμιλος δεν είναι μόνο αυτό. Δεν είδα μια παρέα πνευματικών ανθρώπων.Θεραπεία στο χώρο μαςΕίδα μια ομάδα σκαπανέων, μια ομάδα ανθρώπων οι οποίοι σκάβουν και ανοίγουν δρόμους για πολλά πράγματα.Θεραπεία στο χώρο μαςΠέρα από την λογοτεχνία, πέρα από τα εικαστικά, αγκαλιάζουνε όλες τις τέχνες, τις επιστήμες και τον πολιτισμό. Συγχαρητήρια. Δεν μπορώ να πω τίποτ’ άλλο. Ταπεινά σας ευχαριστώ.»

(Βασίλης Τσακίρογλου, Μέθοδος Κακαλίδη)

«Όταν πρωτοήρθα στον Όμιλο ήταν ο Πρόεδρος του Ομίλου που είδε σε μένα τη δυνατότητα και επέμενε να γράψω ποίηση. Δεν το πίστευα ότι μπορούσα να γράψω.Θεραπεία στο χώρο μαςΕυτυχώς που μου απέρριψε πάρα πολλά ποιήματα γιατί με αυτό τον τρόπο μπόρεσα να ενωθώ πραγματικά με την ποίηση.Θεραπεία στο χώρο μαςΚε Πρόεδρε, σας ευχαριστώ πολύ!spiritualhealing.gr

(Η Πνευματική Θεραπεία, ποιήτρια και μέλος του Λογοτεχνικού μας Εργαστηρίου)

Βασίλης Τσακίρογλου

Η Πνευματική Θεραπεία

«…σας θαυμάζω γιατί είστε πολύ συνεργάσιμοι και ενωμένοι όλοι.Θεραπεία στο χώρο μαςΠαλεύετε με αντίξοες συνθήκες, αλλά είστε ενωμένοι.Θεραπεία στο χώρο μαςΗ ισχύς εν τη ενώσεικαι αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό και μας το διδάξατε εδώ και φαίνεται εντοις πράγμασι”.spiritualhealing.gr

(Μαριάννα ΒλάχουΚαραμβάλη, Αίτηση για Θεραπεία)

«Αυτός ο χώρος είναι ένα εργαστήρι πολιτισμού και συναδέλφωσης λογοτεχνώνΘεραπεία στο χώρο μαςΌλοι θέλουμε να έχουμε ένα χώρο για να εκφραστούμε.Θεραπεία στο χώρο μαςΜπράβο! Συγχαρητήρια! Καλή δύναμη!spiritualhealing.gr

(Η Πνευματική Θεραπεία, Μέθοδος Κακαλίδη)

Μαριάννα Βλάχου - Καραμβάλη

Η Πνευματική Θεραπεία

Μια εκδήλωση γεμάτη ενδιαφέρουσες συζητήσεις για το έργο του Ομίλου σε Ελλάδα και εξωτερικό, για την Τέχνη και τον πολιτισμό, με προβολή βίντεο για τον ιδρυτή του Ομίλου, ποιητή και φιλόσοφο, Δημήτρη Κακαλίδη, με απαγγελίες ποιημάτων από τους εκλεκτούς λογοτέχνες, αλλά και ιδέες, σχέδια, οράματα για το μέλλον

Ευχαριστούμε θερμά τους Λέτα Κουτσοχέρα, Άγγελο Γόντικα, Παναγιώτα και Αντώνη Ζαλώνη, Δημήτρη και Μαριάννα Καραμβάλη, κο και κα Τσακίρογλου, Θανάση Φροντιστή, Ελένη Ηλιοπούλου και Αναστασία Φροντιστή που μας τίμησαν με την παρουσία τους.

Το Θεραπευτικό Τμήμα

  • Facebook
  • Twitter
  • StumbleUpon
  • Digg
  • Delicious
  • LinkedIn
  • RSS
  • Add to favorites
  • Email