Ομάδες για μέλη

Είμαστε μια Σχολή Σκέψης και Πράξης.

Λειτουργούμε καθημερινά από το 1980, στο κέντρο της Αθήνας, προσφέροντας συνεχώς την ανιδιοτελή υπηρεσία μας στον κάθε άνθρωπο. Σκοπός μας είναι να τον βοηθήσουμε να είναι καλά στην καθημερινότητά του, βιώνοντας μέσα του την χαρά και την ισορροπία.  

Λέμε Σχολή, γιατί μαθαίνουμε. Μαθαίνουμε να εμβαθύνουμε στον εαυτό μας, ώστε ν’ αναδυθεί η πνευματική μας φύση και να εκφραστεί μέσα στα καθημερινά δρώμενα της ζωής. Μελετούμε και συνθέτουμε τα ρεύματα της ανθρώπινης σκέψης, της δημιουργίας, της έκφρασης. Γνωρίζουμε τον εαυτό μας, την εσωτερική μας δύναμη, τη δυνατότητα να είμαστε καλά! 

Σχολή Σκέψης, γιατί μαθαίνουμε να σκεφτόμαστε. Να σκεφτόμαστε απλά. Ν’ απλοποιούμε τη σκέψη μας κι αυτή η απλοποίηση αποτρέπει τη σύγχυση, τον περιορισμό, τα αδιέξοδα… Φέρνει ροή ομαλή, δίχως φράγματα… 

Σχολή Σκέψης και Πράξης γιατί δεν μένουμε στην θεωρία. Κάνουμε πράξη αυτά που μαθαίνουμε… Απλή πράξη που φέρνει αλλαγές και βελτιώνει την καθημερινότητά μας… Έτσι βιώνουμε το θαύμα, τη χαρά, την ομορφιά της ζωής!

Απευθυνόμαστε σε όλους! Στην ανεξάντλητη δύναμη που ο καθένας μέσα του έχει. Στην άπειρη δυνατότητά του να είναι καλά! 

Στα πλαίσια αυτά, ομάδες με πολλές δραστηριότητες γίνονται καθημερινά και δίνεται η δυνατότητα στον καθένα να συμμετέχει. Ακόμη κι αν δεν είναι μέλος του Ομίλου, υπάρχουν ομάδες που μπορεί να παρακολουθήσει. 

Όλες οι ομάδες μας βασίζονται στην ανιδιοτελή προσφορά. 

 • Ομάδα μελέτης εαυτού

Είναι η βασική ομάδα για κάποιον που θέλει να ξεκινήσει την εργασία πάνω στη γνώση του εαυτού και πραγματοποιείται σε εβδομαδιαία βάση. Στην ομάδα αυτή εμβαθύνουμε στον εαυτό μας, μαθαίνουμε να παρατηρούμε ουδέτερα τη λειτουργία και τις διάφορες όψεις μας και εκπαιδευόμαστε στη χαλάρωση και τον διαλογισμό. Καθώς η γνώση του εαυτού έχει πολλά επίπεδα, η αυτοπαρατήρηση σε συνδυασμό με τη χαλάρωση και τον διαλογισμό είναι σημαντικά στάδια για την εργασία μας.

Στις ομάδες μελέτης εαυτού δίνονται συγκεκριμένα μαθήματα και μελετούμε διάφορα θέματα όπως για παράδειγμα η αποδοχή, το σώμα, ο φόβος κλπ και  συζητιούνται διάφορα θέματα της καθημερινότητας των μελών. Τα φυλλάδια των ομάδων έχουν τον τίτλο « Η Πνευματική Θεραπεία στη Ζωή μας». Μαθαίνουμε να χειριζόμαστε τα ποικίλα ζητήματα που συναντώνται στη ζωή, σε σχέση με τους ανθρώπους, με τα πράγματα, με τις καταστάσεις με απλό αλλά ουσιαστικό τρόπο. Μαθαίνουμε να βλέπουμε διαφορετικά, να διακρίνουμε την ενότητα που υπάρχει σε όλα, να δρούμε με αμεσότητα ξεπερνώντας ανασφάλειες, φόβους ή εγωισμούς. Να μετατρέπουμε κάθε στιγμή σε στιγμή χαράς, ένωσης και δημιουργίας.

 •  Προσωπικά ραντεβού

Τα μέλη μας μπορούν να κάνουν και προσωπικά ραντεβού με τον υπεύθυνο της ομάδας τους για να συζητήσουν και κατ’ ιδίαν θέματα που άπτονται της πρακτικής φιλοσοφίας του Ομίλου και της καθημερινής τους ζωής. 

Για όσους μένουν εκτός Αθηνών ή ακόμη και στο εξωτερικό και θέλουν να γίνουν μέλη  του Ομίλου δίνεται η δυνατότητα να επικοινωνούν και να κάνουν τα ραντεβού και τα μαθήματα από το τηλέφωνο ή online. 

 • Ομάδες διαλογισμού 

Ομάδες διαλογισμού πραγματοποιούνται σε εβδομαδιαία βάση αλλά και σε κύκλους πιο συγκεκριμένων συναντήσεων ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Εργαζόμαστε και εμβαθύνουμε με τον Δημιουργικό Διαλογισμό. 

Δημιουργικός διαλογισμός είναι η κάθε στιγμή, η κάθε μέρα που ζούμε και το κάθε δευτερόλεπτο. Στην ουσία σημαίνει «η τέχνη της ένωσης». Μαθαίνουμε να εμβαθύνουμε σε κάποιο θέμα και στη συνέχεια να περνάμε σε δράση, σε πραγμάτωση. Και επειδή πραγματώνουμε, ζούμε και βιώνουμε τη χαρά της δημιουργίας. Από τη Γνώση του Εαυτού μέχρι ζητήματα που αφορούν την ανθρωπότητα σε παγκόσμιο επίπεδο, η θεματολογία της διαλογιστικής εργασίας είναι ανεξάντλητη και καλύπτει όλο μας το Είναι. 

 • Λογοτεχνικό Εργαστήρι: Ομάδες Λογοτεχνικής Γραφής, Εκμάθησης Απαγγελίας, Εμβάθυνσης στη Λογοτεχνία

Κι αν μας αρέσει η ποίηση και η λογοτεχνία έχουμε τη χαρά να βρισκόμαστε εδώ, στο Λογοτεχνικό Εργαστήρι του Ομίλου, στρέφοντας τη ματιά μας εσωτερικά στου Λόγου την Τέχνη.

Ανταλλάσουμε ιδέες, σκέψεις, απόψεις. Αναλύουμε και συνθέτουμε τις σκέψεις μας, τις εμπειρίες μας, τις δημιουργίες μας.  Φτάνουμε ως τον πυρήνα του λόγου, ως την κρυμμένη ουσία του κάθε δημιουργήματος.  

Συμμετέχοντας στην ομάδα λογοτεχνικής γραφής μπορούμε να δώσουμε λόγο στις σκέψεις μας, στα συναισθήματά μας, στις ιδέες μας γράφοντας και παρουσιάζοντας τα δικά μας ποιήματα και διηγήματα. Άλλες φορές πάλι οι ομάδες είναι πάνω στη συστηματική εκμάθηση ορθής απαγγελίας ή στην εμβάθυνση πάνω σε ποιήματα και διηγήματα.

Στο Λογοτεχνικό Εργαστήρι είμαστε σε συνεχή επαφή με ανθρώπους του πνεύματος στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και πραγματοποιούμε συνεχώς εκδηλώσεις στις οποίες παρουσιάζεται το έργο διακεκριμένων Ελλήνων λογοτεχνών.

Διαβάστε περισσότερα >>

 • Ομάδα δρωμένων

Στην ομάδα δρωμένων, σαν σε θεατρικό παιχνίδι, «παίζουμε» σκηνές από περιστατικά και ρόλους της καθημερινότητας. Παρατηρούμε, αναλύουμε, εμβαθύνουμε. Συνειδητοποιούμε τη λειτουργία μας, εκείνη που μας οδηγεί στο κλείσιμο, στο φόβο, στην ανασφάλεια, σε μπλοκάρισμα στη σχέση με τους άλλους. Γελάμε και πολύ καθώς μαθαίνουμε να απλοποιούμε τα πράγματα συχνά διακωμωδώντας τα αλλά πάντα αντιμετωπίζοντας τα με το σεβασμό και τη σοβαρότητα που τους πρέπει. Κατανοούμε πώς είναι ο άλλος άνθρωπος απέναντι μας.

Και έτσι συνειδητά αλλάζουμε τη λειτουργία μας παίζοντας πάλι τους ρόλους από την αρχή αλλά με άλλη εσωτερική στάση βλέποντας επί τόπου τη διαφορά! 

 •  Ομάδα χοροδρωμένων

Όλα στη φύση χορεύουν! Το λένε οι ποιητές, οι φιλόσοφοι οι επιστήμονες. Χορεύουν οι θάλασσες, χορεύουν οι άνεμοι, χορεύουν οι ήλιοι. Χορεύουν τα μόρια, χορεύουν τα άτομα, χορεύει το σύμπαν.  

Στης φύσης το χορό συμμετέχουν οι άνθρωποι. Χορεύουν οι σκέψεις τους, τα συναισθήματά τους, χορεύει το σώμα τους. Στο χορό της δημιουργίας  συμμετέχουν τα πάντα. Όλες μας οι κινήσεις είναι χορός.

Χοροδρώμενα σημαίνει: «δρω δια του χορού» κι είναι η δράση προς τη φορά της διεύρυνσης, της ανάπτυξης των ιδεών, της διάχυσης των συναισθημάτων.  Της ένωσης με τον κόσμο, της ενότητας όλων των όντων, του σεβασμού στον πλανήτη, της ενεργοποίησης των θετικών πεδίων και της διάλυσης των αρνητικών. 

Στις ομάδες «χοροδρωμένων» εκτελούμε συγκεκριμένες κινήσεις, συμβολικές, που μας βάζουν στη ροή της φύσης, του σύμπαντος, του ίδιου μας του Εαυτού. Εναρμονίζονται τ’ αντίθετα μέσα μας, διαλύονται οι περιορισμοί και  οι φόβοι. 

Καμία κίνηση δεν είναι τυχαία. Η κάθε κίνηση μας οδηγεί στην διεύρυνση, στην ένωση με την ομάδα. Κι η ομάδα όλη βιώνει και εκφράζει την εναρμόνιση των ενεργειών που είναι η  ουσία του κάθε χοροδρωμένου.

Έτσι είναι δομημένα τα χοροδρώμενα κι έτσι διδάσκονται μοναδικά στον Όμιλο. 

Και λειτουργούν… πολύ απλά, χωρίς προσπάθεια!

Διαβάστε περισσότερα >>

 •  Ομάδα έκφρασης μέσα από το τραγούδι

Αλήθεια ποιος δεν έχει τραγουδήσει; Ποιος τη χαρά του τραγούδι δεν έκανε, τον πόνο, τη θλίψη; Υπάρχει άνθρωπος που δεν εκφράζεται μέσα απ’ το τραγούδι; Που δεν δονεί η μουσική την ψυχή του; Που δεν εναρμονίζονται μέσα του μελωδίες και ήχοι;

Στον Όμιλο εκφραζόμαστε, τραγουδάμε, εμβαθύνουμε. Δεν πρόκειται για χορωδία ούτε για μια ομάδα που απευθύνεται σε καλλίφωνους. Αλλά για μια ομάδα μέσα από την οποία μαθαίνουμε να εξισορροπούμε τις ενέργειες και τις δυνάμεις μέσα μας και γύρω μας μέσα από το τραγούδι. Και έτσι το τραγούδι να μεταστοιχειώνει τα πάντα σε δύναμη, αγάπη, φως, θεραπεία.

 • Ομάδα Ψυχαγωγικού (θεατρική ομάδα) 

Από το 1980 ζωγραφίζουμε σκηνικά, ράβουμε κουστούμια, κάνουμε πρόβες, δίνουμε ανιδιοτελώς παιδικές παραστάσεις θεάτρου και κουκλοθεάτρου σε κάθε είδους χώρο φροντίδας και φιλοξενίας παιδιών. Εξελισσόμαστε, δημιουργούμε, γράφουμε μουσική, στίχους, γράφουμε τα ίδια τα έργα μας. 

Πάντα με γνώμονα να προσφέρουμε τη χαρά και την ψυχαγωγία στα παιδιά και εκείνα να βιώσουν μαζί μας τη μαγεία του θεάτρου, του παραμυθιού και κυρίως την πίστη στη δύναμη τους, στις δυνατότητές τους και στο ότι κάθε δυσκολία μπορεί να ξεπεραστεί. Ότι όλα στο τέλος πάνε πάντα καλά!

Η ευτυχία μας απέραντη όταν στα γελαστά πρόσωπα των παιδιών ζωγραφίζεται η απεραντοσύνη της δικής τους χαράς.

Διαβάστε περισσότερα >>  

 

 

 

 

Μοιραστείτε το

 • Facebook
 • Twitter
 • StumbleUpon
 • Digg
 • Delicious
 • LinkedIn
 • RSS
 • Add to favorites
 • Email