Τα νέα του Εκδοτικού

Le poète et philosophe né Dimitri Kakalidis 1943 à Athènes. Μεγάλος οραματιστής για τον άνθρωπο και την εξέλιξή του σε όλα τα επίπεδα, ίδρυσε το 1980 Serveurs Groupe, μια σχολή σκέψης και πράξης με στόχο να πραγματωθεί το όραμα αυτό. Δηλαδή να μαθητεύσει όποιος το επιθυμεί στον Εαυτό με «ε» κεφαλαίο. Σε εκείνη τη μεγαλειώδη φύση του ανθρώπου, που του δίνει την άπειρη δυνατότητα να είναι καλά, σε ισορροπία και ένωση με τη ζωή και τους άλλους. Να «εκστασιάζεται στο βατό» και να βιώνει το «διαρκές θαύμα», όπως έλεγε και ο ίδιος. Μια αλήθεια που κατείχε και είχε κάνει πράξη.

Ο Δημήτρης Κακαλίδης, ο Δάσκαλος για όσους μαθήτευσαν κοντά του αλλά και για τους νεότερους που μαθητεύουν στις αξίες που μετέφερε με όλη τη στάση ζωής του, δίδαξε το ολοκληρωτικό ενδιαφέρον προς τους πάντες και τα πάντα και την άμεση ανταπόκριση στην ανάγκη. Βασικό στοιχείο της πρακτικής φιλοσοφίας του ήταν το γνώθι σαυτόν, η βαθιά δηλαδή γνώση του εαυτού και η αποδοχή όλων των όψεων μέσα στον άνθρωπο. Για αυτό και δίδαξε έναν ολοκληρωμένο και επιστημονικό, θα μπορούσαμε να πούμε, τρόπο μελέτης του εαυτού και πραγμάτωσης στην καθημερινή ζωή. Στόχος; Να εκφραστεί δυναμικά η πνευματική φύση του κάθε ανθρώπου για να είναι καλά.

Il était un exemple vivant à suivre: à chaque instant dans tous les jours rend compte de son enseignement avec une simplicité jamais rien demandé pour lui-même. Ήταν παρών καθημερινά στον Όμιλο δίνοντας ακούραστα νέα στοιχεία, κάνοντας μαθήματα, discussions, analyse, συναντήσεις με διακεκριμένους λογοτέχνες, δείχνοντας πρακτικούς τρόπους για να μπορεί ο καθένας να ζει μια ζωή πέρα από φόβους, αγωνίες και ανασφάλειες. Δεν αρνήθηκε ποτέ τη βοήθεια του σε κανένα και κεντρικό σημείο της διδασκαλίας και του έργου του ήταν κατεξοχήν η ανιδιοτελής προσφορά προς τους άλλους.

Για το συγγραφικό του έργο έχει λάβει εκατοντάδες εγκωμιαστικές κριτικές από τον πνευματικό κόσμο της χώρας. Η ποίησή του μαγευτική και έντονη, φέρει τη δύναμη του πνεύματος που εργάζεται για τη λύτρωση του ανθρώπου. Dans les analyses d'histoires courtes et des poèmes dans les écrivains grecs, χωρίς οποιαδήποτε εξωτερική κριτική, φτάνει στον πυρήνα κάθε έργου και αναδύει την κρυμμένη τους σοφία. Οι στίχοι και οι μελωδίες που έχει συνθέσει φέρνουν ανάταση στην ψυχή του ακροατή.

Τιμήθηκε σε μεγάλη εκδήλωση στο Φιλολογικό Σύλλογο «Παρνασσός» το 1993, όπου μίλησαν για το έργο του τόσο στα Γράμματα όσο και στον Όμιλο εξέχουσες προσωπικότητες των γραμμάτων και τεχνών, όπως ο τότε πρόεδρος του Συλλόγου Τάσος Αναγνώστου, και οι λογοτέχνες Κώστας Παπαπάνου, Νίκος Γαλάζης, Μιχάλης Σταφυλάς

Présentations de son travail a été effectué par la Société nationale des écrivains grecs et la National Writers Union. Τα έργα του έχουν παρουσιαστεί σε εκδηλώσεις στην Εταιρία Ελλήνων Λογοτεχνών καθώς και σε ακαδημαϊκούς και πολιτιστικούς φορείς του εξωτερικού, όπως το Hellenic Centre και το Morley College στο Λονδίνο. Ομιλία για «Τα Παγκόσμια Μηνύματα στην Ποίηση του Δημήτρη Κακαλίδη» βραβεύτηκε στο 22ο Παγκόσμιο Συνέδριο Ποίησης, ενώ αποσπάσματα από τα βιβλία του δημοσιεύονται σε λογοτεχνικά περιοδικά και ποιητικές ανθολογίες μέχρι σήμερα.

Dimitri est mort en Kakalidis 1995. Οι μαθητές που ήταν κοντά του, εκπαιδεύτηκαν από αυτόν και εμπνεύστηκαν από τη ζωή και τη διδασκαλία του, συνεχίζουν σταθερά το πολύπλευρο έργο του Ομίλου Εξυπηρετητών και είναι ανελλιπώς, καθημερινά εκεί για όποιον θέλει να γνωρίσει τον εαυτό του και να αλλάξει τη ζωή του.


Σχετικά βίντεο από το κανάλι μας στο YouTube:

 • Η ομιλία του ποιητή και φιλόσοφου, ιδρυτή του Πνευματικού Κέντρου “Serveurs de groupe de” Δημήτρη Κακαλίδη σε εκδήλωση προς τιμήν του στο φιλολογικό σύλλογοΠαρνασσός”:

 • Ο πνευματικός άνθρωπος Δημήτρης Κακαλίδης:

Part

 • Facebook
 • Twitter
 • StumbleUpon
 • Digg
 • Delicious
 • LinkedIn
 • RSS
 • Add to favorites
 • Email