Κι έφτασε η ώρα, 25 μήνες μετά, να ταξιδέψουμε ξανά στο Λονδίνο, να βρεθεί η Ομάδα εκεί ξανά – Απρίλιος 2022

Η προηγούμενη φορά που βρεθήκαμε στο Λονδίνο με την ομάδα μελέτης εαυτού του Ομίλου εκεί, με φίλους του Ομίλου και κόσμο πολύ που είχε έρθει για πνευματική θεραπεία και για να συμμετέχει στις ομάδες μας ήταν σχεδόν δυο χρόνια πριν.

«Θα τα ξαναπούμε σύντομα» είχαμε πει την ώρα που αποχαιρετηθήκαμε. Άλλωστε μία φορά το τρίμηνο, ίσως και νωρίτερα, ο Υπεύθυνος και μέλη του Ομίλου ταξίδευαν στο Λονδίνο για να συναντήσουν την Ομάδα της Αγγλίας.

Κανείς δεν φανταζόταν τι θα συμβεί τον Μάρτη του 2020. Συνεχίσαμε να συναντιόμαστε – καμιά πανδημία δεν μπορούσε να μας σταματήσει άλλωστε -, αυτή την φορά όμως μέσα από τις οθόνες στις ομάδες που πραγματοποιούνταν καθημερινά μέσω Skype. Τα ταξίδια σταμάτησαν, καθώς λόγω των περιορισμών για την διασφάλιση της δημόσιας υγείας, ήταν ανέφικτα.

Πολλά άλλαξαν μέσα στα επόμενα δύο χρόνια. Ένα παρέμεινε σταθερό. Ο Όμιλος. Ο Όμιλος που είναι πάντα εδώ με το «εδώ» να απλώνεται και να αγκαλιάζει όλο τον κόσμο.

Κι έφτασε η ώρα, 25 μήνες μετά, να ταξιδέψουμε ξανά στο Λονδίνο, να βρεθεί η Ομάδα εκεί ξανά. Να είμαστε μαζί, να γελάσουμε δυνατά ακόμα και πίσω από τις μάσκες μας, να αγκαλιαστούμε και να μιλήσουμε. Και ήταν σαν να μην πέρασε μία μέρα.

Η ομάδα της Αγγλίας συναντιόταν καθημερινά με τον Υπεύθυνο του Ομίλου. Την μία μέρα μάλιστα στο χώρο του Hellenic Centre, όπου ο Όμιλος είναι το μοναδικό σωματείο-μέλος εκτός Αγγλίας. Έγιναν ομάδες, διαλογισμοί, προσωπικά ραντεβού, πνευματική θεραπεία. Αλλά ήμασταν και με την ομάδα συνέχεια. Στο φαγητό, για έναν καφέ, περπατώντας και κουβεντιάζοντας για απορίες τους πάνω στην πρακτική φιλοσοφία του Ομίλου και την εφαρμογή της.

Βρεθήκαμε και πάλι όλοι μαζί. Και πέρασε σε όλους το βίωμα, παλιούς και νέους, ότι η πνευματικότητα είναι κάτι ζωντανό, παλλόμενο, που κυλά ορμητικά και τίποτα δεν μπορεί να την αναχαιτίσει. Είναι η ίδια η Ζωή, με τον δικό της ρυθμό που εναλλάσσεται συνεχώς και μας καλεί να ενωθούμε μαζί της, να γίνουμε κοινωνοί και συνδημιουργοί στο καθημερινό της θαύμα.

Κι έγινε σε όλους βεβαιότητα πώς «είμαστε εδώ» και θα τα πούμε σίγουρα ξανά σύντομα! Εξάλλου μέλη της ομάδας της Αγγλίας έχουν ήδη κλείσει τα εισιτήρια τους και θα τους υποδεχτούμε το επόμενο διάστημα στην Ελλάδα.

Μοιραστείτε το

  • Facebook
  • Twitter
  • StumbleUpon
  • Digg
  • Delicious
  • LinkedIn
  • RSS
  • Add to favorites
  • Email