Ο Αλέξανδρος Ακριτίδης σχολιάζει το παιδικό μας βιβλίο «Μια γραμμή και μια τελεία κι είναι θαύμα η ιστορία!»

Ευχαριστούμε από καρδιάς τον κο Alexandros Akritidis, συγγραφέα και σύμβουλο των Εκδόσεων Αποστακτήριο, για τον εξαιρετικό και εις βάθος σχολιασμό του παραμυθιού μας Μια Γραμμή και Μια Τελεία κι είναι Θαύμα η Ιστορία και του ευχόμαστε ένα ευτυχισμένο και δημιουργικό 2021 με πολλές επιτυχίες!

Η έμπειρη ψυχολόγος, Ευαγγελία Γκιώνη, κάνει την πρώτη της εμφάνιση στα εκδοτικά δρώμενα της χώρας με το πολύ όμορφο και ιδιαίτερο παιδικό βιβλίο, «Μια γραμμή και μια τελεία κι είναι θαύμα η ιστορία!», το οποίο κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Μέγας Σείριος.

Ο ήρωας του βιβλίου, που ονομάζεται «Θαύμα», είναι ένα φυσιολογικό παιδί του οποίου η καθημερινότητα διακόπτεται από ένα περίεργο όνειρο. Ένα όνειρο που τον ωθεί να ανακαλύψει κάποια πράγματα που σχετίζονται με το “είναι” του, με την ίδια την υπόστασή του αλλά και με τη μελλοντική του πορεία. «Θέλω να γίνω» είναι η φράση κλειδί η οποία, εκτός των άλλων που θα αναφέρουμε παρακάτω, ξεδιπλώνει και όλες του τις ανησυχίες για το μέλλον του, για το πού θα βαδίζει σε αυτή τη ζωή, για τα δικά του “θέλω”, ρεαλιστικά ή ουτοπικά.

Ξεκινάει λοιπόν ένα όμορφο ταξίδι αναζήτησης της αλήθειας, το οποίο έχει ενδιάμεσους σταθμούς την οικογένεια, το σχολικό περιβάλλον, την κοινωνία, τη βιβλιοθήκη, που είναι και η μεγάλη “πηγή” των γνώσεων. Συνιστά όμως μια πραγματικότητα ότι πολλές φορές στον κόσμο των “μεγάλων” οι παιδικές φωνές δεν φτάνουν εύκολα. Δεν καθόμαστε με προσοχή να ακούσουμε τα παιδιά μας. Δε δίνουμε μεγάλη βαρύτητα στις ανησυχίες τους και τους προβληματισμούς τους. Οπότε η λύση επέρχεται μέσω του “από μηχανής θεού”. Ενός Σοφού ανθρώπου που αναλαμβάνει να εξηγήσει στον μικρό μας φίλο όλες του τις απορίες. Εκεί ο Σοφός, με μεθόδους ψυχολογίας, καλεί τον μικρό επισκέπτη του να κλείσει τα μάτια και να επιστρατεύσει την, έως εκείνη τη στιγμή, “υποτονική” φαντασία του… Σε αυτό το σημείο η συγγραφέας χρησιμοποιεί ένα μοτίβο που υφίσταται στο παραδοσιακό παραμύθι, με τη διαφορά ότι αυτόν τον ρόλο θα αναλάμβανε μια γιαγιά ή ένας παππούς, φορείς των εμπειριών της ζωής, της σοφίας της ηλικίας τους αλλά και πολλών “μυστικών” γνώσεων. [...]

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στο ακόλουθο link: https://apostaktirio.gr

Parte

  • Facebook
  • Twitter
  • StumbleUpon
  • Digg
  • Delicious
  • LinkedIn
  • RSS
  • Add to favorites
  • Email